×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTER2019 års aktiviteter

Här följer löpande aktiviteter vi haft under 2019. God läsning.

 

 

 • Handboll med handbollsandan i Halmstad 27-1-2019

Ännu en härlig eftermiddag med ett glatt gäng på hela 17 deltagare, fylld av handbollsträning, fika och gemenskap

 

 

 

 • Funkisfetivalen 6/2-2019

I samband med Funkisfestivalen på Halmstad Arena, fanns RBU Halland på plats och informerade både om daglägret Funkisgruppen på Stadium Sports Camp, RBU Halland och FUB Halmstad – Hylte. Funkisgruppen arrangeras av Stadium Sports Camp i samverkan med RBU Halland och FUB Halmstad – Hylte

 

 

 

 • Pettson och Findus  17-2-2019

RBU Halland bjöd i samverkan med Kultur Laholm och ABF Halland in till Ballongteaterns föreställning om Pettson och Findus.

En föreställning med små berättelser om katten Findus och Gubben Pettson, mycket musik och många skratt.

Efteråt var det dags för gemensam fika och möjlighet att prata och umgås.

Pettson och Findus stannade kvar under fikan och pratade och skojade med barnen.

Antalet deltagare var hela 71 personer.

 

 

 

 • Handbollsandan 24-2-2019

Ett härligt gäng från RBU Halland spelade handboll och fikade tillsammans. Glädjen och vinnarinstinkten gick inte att ta fel på. Tack Björn Laid från handbollsandan för en trevlig eftermiddag

 

 

 

 • Årsmöte 13/3-2019

Vid RBU Hallands årsmöte på ABF i Halmstad inledde ordförande Maria Norrman med att tacka alla förtroendevalda, aktivitetsledare och samarbetspartners för ett gott arbete år 2018.

Ella Kardemark skötte uppdraget som mötesordförande på bästa sätt.

Verksamheten, år 2018 visades som en PowerPoint med mycket foto, bland annat från utdelningen av RBU:s ärofyllda pris Guldrullen 2018 som tilldelades RBU Halland.

Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet.

Maria Norrman valdes till ordförande.

Övriga styrelseledamöter är: Daniel Ayre, Ida Andersson, Bodil Timmermannen och Staffan Eriksson. Suppleanter: Victoria von Uckermann, Agneta Tuberus och Hans-Gunnar.

Under årsmötesförhandlingarna var barnen tillsammans med OA och körde lite karaoke.
Efter förhandlingarna bjöds det på smörgåstårta och till kaffet hade OA fixat ett musikquiz.

Nu laddar vi för ett toppenår 2019!

 

 

 

 • E-sportkväll 20/3-2019

En superlyckad e-spelkväll anordnad av RBU Halland i samverkan med ABF Halland! De 14 deltagarna spelade olika dataspel och testade VR-spel. I pausen, som blev mycket kort, fikade vi tillsammans. Spelande drog mer än fikan. En stor eloge till Fredrik Blom, som höll i träffen på ett föredömligt sätt och till ABF Halland som riggade datorerna.

 

 

 

 • Handbollsandan 24/3-2019

Vilket gäng från RBU Halland som kom på dagens handbollsträning. Tack Björn Laid och Diego Perez Marne från Handbollsandan. Och tack Albin Svensson från Svenska Handbollsförbundet som hängde med på dagens träning. I pausen fikade vi som vanligt tillsammans. 16 deltagare var med på dagens handbollsträning.

 

 

 

 • Utdelning Kungsbackafonden 190427

RBU Halland tilldelades 13.500 kr vid utdelningen av Kungsbackafonden. Ett samarbete mellan Erikshjälpen i Kungsbacka och Kungsbacka kommun. Tusen tack!!!

 

 

 

 • Handboll Halmstad 190428

Hela 25 deltagare från RBU Halland spelade handboll under ledning av Björn och Diego från Handbollsandan. I pausen bjöds det som vanligt på fika. En kanonrolig eftermiddag!!!

 

 

 

 • Liseberg 4/5-2019

RBU Hallands resa till Liseberg blev lyckad. Trots snö på morgon, sken solen när vi kom till Göteborg. Bussen var full till sista plats, med härlig och förväntansfulla medlemmar, som åkte karusell, åt gott och spelade på ett och annat chokladhjul under dagen.

 

 

 

 • E-spelkväll 190507

E-spelkväll nummer två bjöd på olika typer av dataspel, såsom fortnite, mindecraft och schack. De åtta deltagarna spelade och i pausen bjöds det på fika och umgänge.

 

 

 

 • E-spelkväll 190522

E-spelkväll nummer tre, som också var vårens sista e-spelkväll bjöd på olika typer av dataspel, såsom fortnite, mindecraft och schack. De sex deltagarna spelade och i pausen bjöds det på fika och umgänge.

 

 

 

 • Handboll Halmstad 190526

Vårens handbollsavslutning innehöll både träning och glassfika. Lika roligt som vanligt. Björn och Diego från Handbollsandan tackades för vårens träningar med ett insektshotell. Till hösten drar vi igång igen!

 

 

 • Stadium Sport Camp Funkisgruppen 190702 – 190704

I samverkan med RBU Halland och FBU Halmstad – Hylte bjuder Stadium Sport Camp in till ”Funkisgruppen”, ett dagläger för barn/ungdomar med funktionsnedsättning i åldern 8 – 15 år.

Under dagarna har barnen provat olika sporter, såsom chearleading, dans, gymnastik, fotboll och handboll. Dessutom har de testa VR-spel, X-boxspel, bilspel och varit i musikrummet. Under veckan har det även blivit mycket lekar med gruppen och härlig gemenskap under både lunch och fika.

Sista dagen bjöds det in till en avslutning, där föräldrar och anhöriga hälsades välkomna. Det blev gemensam fika, bildspel med foto från lägerdagarna och utdelning av diplom, gruppfoto och medaljer.

 

 

 

 • Medlemsträff på Tjolöholms slott 25/8-2019

En solig söndag träffades 15 RBU-medlemmar på Tjolöholms slott för att fika och umgås. Vi gick runt och kikade på slottet och lekte i slottsträdgården. Det fanns även möjlighet för den som ville att bada vid det anpassade havsbadet.

 

 

 

 • Handboll Halmstad 190915

Höstens första handbollsträning bjöd verkligen på tuffa tag. Alla var laddade efter sommaruppehållet. De 21 deltagarna kämpade allt vad de orkade och i pausen blev det fika och gemenskap.

 

 

 

 • Universeum 190928

17 förväntansfulla medlemmar anlände till Göteborg & Universeum, efter en stunds bussresa i handikappanpassad buss. Dagen inleddes med gemensam tacobuffé. Sedan var det dags att göra Universeum osäkert.

Vi tittade på hajar, rockor och alla möjliga sorters fiskar & reptiler. I regnskogen, där det var varmt och fuktigt, tittade vi på bland annat fåglar, apor, sengångare och intressanta växter.

Utställningen Dinosaurs var verklighetstrogen och läskig med stora rytande och rörliga dinosaurier.

Sen väntade en rymdresa till mars och en mycket intressant guidad tur. Det fanns även möjlighet att göra olika typer av experiment på egen hand.

När det var dags att åka hem var alla trötta men glada och nöjda.

 

 

 

 • Handbollsandan 191013

Ännu en söndagseftermiddag fylld av rolig handbollsträning med RBU Hallands härliga medlemmar. I pausen fikade de 21 deltagarna tillsammans. Tack Björn Laid och Diego Perez Marne från Handbollsandan.

 

 

 

 • Invigning Fallskyddsutrustning Falkenberg 191027

Söndag den 27/10-2019 var det dags för invigning av fallskyddsutrustningen i Falkenbergs Ishall. Det bjöds på ett roligt konståkningsnummer, provåkning med utrustningen, tal, popcorn och dricka. Ett samarbetsprojekt mellan Falkenbergs Konståkningsklubb, RBU Halland och FUB Falkenberg har gjort projektet möjligt. Fallskyddsutrustningen möjliggör skridskoåkning för personer med rörelsenedsättning och nedsatt balans. Tack till Jessica från RBU Halland, som kom och provåkte selen.

 

 

 

 

 • Halloweendisco 191027

Söndag den 27/10-2019 gick RBU Hallands populära Halloweendisco av stapeln. Det dansades, pysslades, fikades hembakt Halloweenfika och åts snacks. Tack till danslärare Elin, DJ Micke, Bodil och Ida som fixat, Fabian och Alfred som bakat och alla ni medlemmar som kom! Tack till vår medarrangör ABF Halland för lån av lokal, högtalare mm.