×

Vad vill du söka på?

skriv sökord och tryck ENTER2018 års aktiviteter

 • Handbollsaktivitet  21/1-2018

Ännu en söndagseftermiddag i handbollens tecken, med härliga medlemmar från RBU Halland, i samverkan med Handbollsandan. Tack Björn Laid och Diego Perez Marne. Nästa tillfälle är den 11/2 och inget annat.

 

 

 • Handbollsaktivitet 11/2-2018

RBU Hallands medlemmar träffades för att umgås och spela handboll under lekfulla former, i samverkan med Handbollsandan. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar. Lika viktigt som att spela handboll är det att träffa andra medlemmar i liknande situation och utbyta erfarenheter. Fikan i pausen är därför viktig. De 25 deltagarna hade som vanligt väldigt roligt!

 

 

 • Handbollsaktivitet 11/3-2018

Ett härligt gäng, med hela 16 deltagare från RBU Halland, träffades för att spela handboll, fika och umgås söndag 180311. Tack Björn Laid och Diego Perez Marne från Handbollsandan för rolig träning under eftermiddagen.

 

 

 • Årsmöte 13/3-2018

RBU Halland hade årsmöte 180313. Ann Clarino var mötesordförande och ledde förhandlingarna med säker hand. Vid möte visades en powerpoint från det fantastiska jubileumsåret 2017, då föreningen firade 60 år. Dessutom visades en film från 60-årsfesten. Firandet innehöll både en föreläsning med Sören Olsson, en 60-årsfest på Katrinebergs Folkhögskola och en avslutande aktivitet med assistanshundar och hundcirkus.

Under 2017 har antalet medlemmar ökat med 14 % till 317 medlemmar. Dessutom har antalet aktiviteter och deltagare vid dessa ökat. Så roligt!!!

Årsmötet beviljade styrelsen ansvarsfrihet.

Lotta Johansson tackas för sina insatser för RBU Halland, då hon valt att avgå. Styrelsen som valdes vid årsmötet utökades och vi välkomnar Ida Andersson och Victoria von Uckermann.

RBU Halland styrelse ser framemot ett 2018 fyllt av roliga aktiviteter och härliga träffar med medlemmarna!

 

 

 • Påsklovsaktivitet 2-4-18.

RBU Halland hade påskfest 180402 på vårens första dag, åtminstone vädermässigt. Ett härligt gäng på 49 deltagare samlades för att fika, påskpyssla, äta korv och umgås. Björn Laid från Handbollsandan höll i en handbollsaktivitet. En del passade på att gå en tipspromenad. Alla fick med sig ett fint pris hem. Påskharen kom på besök och gömde chokladpåskharar, som deltagarna fick leta upp. Elisabeth Falkhaven, politiker både i Hylte kommun och på Region Halland besökte påskfesten. P4 Halland var också på besök och gjorde ett reportage.

och

P4 Halland var på plats vid RBU Hallands påskfest 180402, för att rapportera om föreningens kraftigt ökade medlemsantal. Ytterligare en bidragande orsak till medlemsökningen, som inte nämns i reportaget, är med största sannolikhet föreningens samverkan med andra föreningar och aktörer i samhället. Denna samverkan bidrar till ett ökat utbud av aktiviteter för medlemmarna, men också större kraft i påverkansarbetet när flera står bakom.

Lyssna på reportaget här. (öppnas i nytt fönster)

 

 

 • Prova på golf 21-4-2018

Lördag 180421 fick RBU Hallands medlemmar möjlighet att prova på att spela golf under anpassade former. Prova-på-tillfället anordnas av Skogaby GK i samverkan med bl. a. RBU Halland. Under våren kommer golfträningen för våra medlemmar, att hållas varannan vecka.

 

 

 • Prova på precisionsorientering 22-4-2018

Medlemmar från RBU Hallands bjöds in till precisionsorientering, en orienteringsform som lämpar sig för personer med rörelsenedsättning. Oskarströms Orienteringsklubb och RBU Halland samverkar kring aktiviteten. Efter orienteringen bjöds till på grillad korv i vårsolen.

 

 

 • Liseberg 5-5-2018

Lördag den 5/5-2018 var det dags för RBU Hallands årliga Lisebergsresa. Hela 45 härliga, glada deltagare fyllde bussen. Vi åkte som vanligt i handikappanpassad buss, så att de som är i behov av att sitta kvar i sin rullstol kan göra det.

Under dagen åkte vi mer eller mindre fartfyllda karuseller, åt gott, spelade på chokladhjul och hade det bara allmänt skönt i det underbara vårvädret. En viktig del i resan är också att medlemmarna hinner umgås och utbyta erfarenheter.

 

 

 • Golfträning på Skogaby gk 12-5-2018

Lördag 180512 var det dags för golfträning för RBU Hallands medlemmar på Skogaby GK. Ett samarbete mellan bl. a. Skogaby GK och RBU Halland

 

 

 • Handbollsavslutning 13-5-2018

Ett gott gäng från RBU Halland, träffades för att delta vid vårens handbollsavslutning. Avslutningsmatchen spelades i nya RBU Halland/Handbollsandantröjor.
Dessutom bjöds det på korv och bröd i solen utanför Andersbergshallen.
Björn Laid och Diego Perez Marne, som hållit i handbollsträningen under våren fick varsin Björn-bärsbuske. Håll ögonen öppna, för till hösten drar träningen igång igen.

 

 

 • Östrrö fårfarm 3-6-18

En underbart varm sommardag besöker RBU Halland Österöö Fårfarm, för att åka på lammsafari i vagn efter traktor.

Vi får se får och lamm, samt hur collin Tore vallar fåren och dessutom tittar vi på gårdens highland cattleboskap.

Efter safarin fikar vi tillsammans i trädgården på Café Fårhagen.

Alla 18 medlemmarna passar även på att gå in och klappa lammen.

Något som både lamm och medlemmar uppskattar.

 

 

 • Stadium Sports Camp, ”Funkisgruppen” 180703-180705

Stadium Sports Camp anordnade ett dagläger, en “Funkisgrupp”, för barn och ungdomar med funktionsnedsättning i samarbete med RBU Halland och FUB Halmstad – Hylte.

Ett gott gäng på sex barn/ungdomar träffades under tre dagar och provade olika sporter, umgicks och åt tillsammans.

Sporterna som “Funkisgruppen” provade på var dans, gymnastik, innebandy, cheerleading och handboll. Hinderbanan utanför Arenahallen blev snabbt en favorit och spel med VR-glasögon och att spela instrument i musikrummet var också roligt.

Vid avslutningen fick alla deltagarna en “medalj” för gott kämpande under veckan.

 

 

 • Barnfestival i Varberg, vår aktivitet 8/9-2018

 

ansiktsmålning_webb

RBU Halland deltog i Barnfestivalen arrangerade av Varbergs kommun.

Föreningen bjöd in till en aktivitet på Munkagårdsgymnasiet i Tåvååker 180908, där deltagarna fick går en tipspromenad med hundtema. Utefter promenaden fanns möjlighet att prova på handboll anpassad utifrån deltagarnas förutsättningar. I hundträningshallen bjöds det på prova-på agility, rallylydnad och olika trix med hund. En hel del gos och mys med hundarna blev det också. När krafterna tröt fanns det fika att fylla på energin med. En mycket uppskattad dag av både stora och små.

Kolla in RBU Hallands fina film från Barnfestivalen i Varberg
och aktiviteten vi ordnade på Munkagårdsgymnasiet lördag den 8/9.
Tack alla härliga människor som kom!
Film: Carina Bengtsson och Casper Bengtsson
Foto: Carina Bengtsson, Casper Bengtsson och Maria Norrman

 

 

Grattis!

Till er som vann vid RBU Hallands tipspromenad

lördag den 8/9, i samband med Barnfestivalen i Varberg.

1: Helly Petersson, Tvååker

2:a Alfred Andersson, Torup

3:a Sofie Jansson, Torup

Skiljefråga: Julia Enéa Petersson, Tvååker

Vinsten kommer hem till er med posten.

Än en gång ett stort grattis!!!

 

 

 

 • Handboll 16-9-18

RBU Halland bjöd i samverkan med Handbollsandan in till handbollsträning under anpassade former. Och Wow!!! Vilken härlig eftermiddag det blev. Gänget från RBU Halland saknade verkligen inte vilja och vinnarglöd.
Tack till Björn Laid och Diego Perez Marne för en underbar träning.

 

 

 • Hanboll 7-10-18

RBU Hallands medlemmar träffades för att spela handboll med hjälp av Handbollsandan.
I pausen fikade vi tillsammans.
Tack Björn Laid och Diego Perez Marne från Handbollsandan, för en härlig eftermiddag med hårda matcher.

 

 

 • Halloweendisco 28/10-2018

RBU Hallands halloweendisco blev en succé.

Dansläraren Therése höll i gemensam dans och Micke Timmermann agerade discjokey.

Det bjöds på fika, snacks och läsk och fint halloweenpyssel tillverkades.

Antalet deltagare var 28 stycken.

Discot arrangerades i samverkan med ABF Halland.

Det var rysligt roligt!

 

 

 • Handboll 11/11-2015

Ännu en härlig eftermiddag med ett glatt gäng RBU:are, fylld av handbollsträning, fika av fantastiskt god morotskaka och sång för alla pappor som firar farsdag.

Dagen till ära var vi hela 21 deltagare.

Tack Björn Laid och Diego Perez Marne från Handbollsandan, samt Sara för gofikan.

 

 

 • Gokartkörning 24/11-2018

RBU Hallands gokartkörning i samverkan med ABF Halland blev väldigt lyckad.

De 40 deltagarna körde de “vanliga” gokartarna och föreningens handikappanpassade dubbelgokartar, julpysslade och fikade glögg, pepparkakor, julmust och skumtomtar.

En härlig eftermiddag med trevligt sällskap.

 

 

 • E-sportsträff 181128

Ett gott gäng på 20 deltagare provade olika dataspel, VR mm vid RBU Hallands e-sportsträff, i samverkan med ABF Halland. Efteråt fikade vi tillsammans. På frågan om det var kul att spela blev svaret: JAAA!!!

 

 

 • Jul på Liseberg 181201

43 förväntansfulla medlemmar i RBU Halland, kom upp med buss till Liseberg. Vi började med en gemensam fika på det serviceinriktade, trevliga & tillgängliga café Trebello inne på Liseberg. När alla var färdigfikade så väntade den  fantastiskt fint vintrigt och ljusfyllda parken, med utställare, julmarknad och åkattraktioner. När vi åkte hem kl. 18 så var alla nöjda, glada och trötta, och sa att de redan nu ser fram emot nästa års aktiviteter. Vi tackar Johan på Lundberg buss för trygg och behaglig körning.

 

 

 • Manifestation 181203

RBU Halland bjöd in till manifestation för LSS/personlig assistans, i samverkan med DHR Halmstad – Hylte – Laholm, FUB Falkenberg, Inre Ringen Falkenberg och ABF Halland, utanför GeKås i Ullared idag.
Det bjöds på julmust och pepparkakor, levande musik med Ebba och Måns, dessutom passade många på att skriva under namninsamlingslistorna.
Tack alla som kom och stannade till och som medverkade och hjälpte till vid manifestationen.

Lyssna på radio Hallnd reppotage här.

 

 

 

 

 • Handboll 181209

RBU Hallands julavslutning på höstens handbollsträning besöktes av 30 deltagare. Vi tränade handboll, åt pizza, lekte jullekar och letade polkagriskäppar.

Björn och Diego från Handbollsandan tackades med en liten julklapp.

 

 

 • Adventslotteriet 2018

Vi grattulerar alla vinnare i vårt adventslotteri 2018.